ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 
37911_eb
37908_eb
37909_eb
37910_eb
37907_eb
37906_eb
 

 
 
 
 

Ιατρική Φροντίδα FILOXENIA στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη - Πειραιά

 
 
Ο ιδιοκτήτης της μονάδας είναι ο ίδιος ιατρός και επιμελείται προσωπικά την ιατρική φροντίδα και παρακολούθηση των ηλικιωμένων σε καθημερινή βάση για αρκετές ώρες.

Η μονάδα μας συνεργάζεται παράλληλα με εξωτερικούς ιατρούς κάθε ειδικότητας οι οποίοι κάνουν την ιατρική διάγνωση για τυχόν προβλήματα υγείας των ηλικιωμένων με σκοπό να αντιμετωπισθούν εντός της μονάδας. Εάν βέβαια η κατάσταση του φιλοξενουμένου κριθεί μη αντιμετωπίσιμη εντός της μονάδας Filoxenia, τότε διακομίζεται μέσω του ΕΚΑΒ στο εφημερεύον νοσοκομείο και στη συνέχεια ο φιλοξενούμενος επιστρέφει στη μονάδα.

Σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητη η πραγματοποίηση κάποιων εξετάσεων όπως μικροβιολογικές εξετάσεις, ηλεκτροκαρδιογράφημα, ακτινογραφίες, υπέρηχοι ή Doppler αγγείων, είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν εντός της μονάδας χωρίς να ταλαιπωρηθεί ο ηλικιωμένος και οι συγγενείς . Στα πλαίσια της προληπτικής ιατρικής που εφαρμόζουμε πραγματοποιείται κάθε χρόνο στους ηλικιωμένους αντιγριπικός εμβολιασμός. Επιπρόσθετα μετράται και καταγράφεται στη καρτέλα κάθε φιλοξενούμενου η εβδομαδιαία πορεία μέτρησης σακχάρου και αρτηριακής πίεσης .

Παράλληλα η μονάδα μπορεί να παρέχει πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη σε όσους φιλοξενούμενους το χρειάζονται. Πιο συγκεκριμένα διαθέτουμε δύο συμπυκνωτές οξυγόνου, νεφελοποιητές ουσιών για εισπνοές σε άτομα με αναπνευστικά προβλήματα, δύο αναρροφήσεις, ειδικό κλίβανο για την αποστείρωση σε γάζες και εργαλεία, όπως επίσης και trolleyαλλαγών.

Υπάρχει δυνατότητα εάν χρειασθεί, βρογχοαναρρόφησης, ρινογαστρικού καθετήρα σε άτομα που δεν σιτίζονται, τοποθέτηση φλεβοκαθετήρα και ορού, ουροκαθετήρα, χειρουργικού καθαρισμού και περιποίησης κατακλίσεων.

Η μονάδα μας έχει καταστεί αξιόπιστο και υπεύθυνο γηριατρικό κέντρο αντιμετώπισης της νόσου Alzheimerκαι της άνοιας σε όλα τους τα στάδια, λόγω της καθημερινής ιατρικής παρακολούθησης από τον ιατρό και ιδιοκτήτη της μονάδας σε συνεργασία με έμπειρο νευρολόγο και ψυχίατρο.