Επικοινωνήστε Μαζί μας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Υπηρεσίες - Παροχές Φροντίδας Ηλικιωμένων FILOXENIA στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη - Πειραιά


Το Filoxenia ως πρότυπη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων και γηριατρικό κέντρο νόσου Alzheimer στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, παρέχει στους ένοικους εξειδικευμένες υπηρεσίες φροντίδας, διαθέτοντας παραπάνω από τις απαραίτητες ανέσεις που απαιτούνται για την άνετη και φιλόξενη διαμονή τους.

Πιο αναλυτικά, οι παροχές του Filoxenia είναι οι εξής:

Φυσικοθεραπεία - Κινησιοθεραπεία

Η έμπειρη φυσικοθεραπεύτρια με πολυετή προϋπηρεσία στη γηριατρική φυσικοθεραπεία, επισκέπτεται τη μονάδα μας 3 φορές την εβδομάδα και αναλαμβάνει την άμεση και αποτελεσματική αποκατάσταση μετεγχειρητικών ορθοπεδικών περιπτώσεων, χρόνιων κινητικών προβλημάτων, αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων και άλλων περιστατικών που χρήζουν τη βοήθεια φυσικοθεραπείας και κινησιοθεραπείας.

Πλύσιμο Ρούχων

Η μονάδα διαθέτει δικά της επαγγελματικά πλυντήρια για το πλύσιμο ρούχων των φιλοξενουμένων με σκοπό την αποφυγή επιφόρτισης των οικογενειών από τη μεταφορά τους.

Διατροφή - Κουζίνα

Στο ισόγειο της μονάδας στεγάζεται η κουζίνα μας η οποία είναι η πλέον σύγχρονη με όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές.

Ειδικός διατροφολόγος έχει καθορίσει το μενού των ηλικιωμένων ώστε να προσλαμβάνουν τις απαραίτητες θερμίδες τη μέρα (>1600 θερμίδες) ενώ η ανανέωση του γίνεται σε εβδομαδιαίο επίπεδο και πάντα ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Παράλληλα οι τροφές πολτοποιούνται σε άτομα που κρίνεται απαραίτητο.

Συνταγογράφηση Φαρμάκων στον Ασφαλιστικό Φορέα του Φιλοξενούμενου

Τη συνταγογράφηση φαρμάκων στον ασφαλιστικό φορέα κάθε ηλικιωμένου έχει αναλάβει η μονάδα μας απαλλάσσοντας τους συγγενείς από αυτή τη χρονοβόρα και κουραστική διαδικασία.

Φιλοσοφία μας είναι η παροχή ενός πλήρους πακέτου υπηρεσιών που καλύπτει άρτια τη φροντίδα του ηλικιωμένου έτσι ώστε οι συγγενείς να μην επιβαρύνονται με υποχρεώσεις κατά την επίσκεψη στους δικούς τους ανθρώπους.

Προσωπικό

Το νοσηλευτικό προσωπικό της μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων FIloxenia στον Πειραιά είναι άρτια εκπαιδευμένο και σχολαστικά επιλεγμένο για τη φροντίδα και περιποίηση των ηλικιωμένων σε 24ωρη βάση.

Συγκεκριμένα το προσωπικό μας φροντίζει για την ατομική υγιεινή των ηλικιωμένων, την αφύπνιση, τη λήψη της τροφής και της φαρμακευτικής τους αγωγής καθώς και την γενική περιποίηση τους.

 Η καθαριότητα των δωματίων, των κοινόχρηστων χώρων και του κτιρίου επιμελείται από το βοηθητικό προσωπικό καθώς και η παρασκευή του φαγητού μαζί με τη διανομή του από το προσωπικό της κουζίνας (μαγείρισσα – τραπεζοκόμο).

Κοινωνικές Εκδηλώσεις

Συχνά τελείται το μυστήριο της Θείας Κοινωνίας. Τα Χριστούγεννα, το Πάσχα, τις Αποκριές αλλά και άλλες χρονικές περιόδους επισκέπτονται τη μονάδα διάφοροι πολιτιστικοί σύλλογοι και χορωδίες που ψυχαγωγούν τους ηλικιωμένους (βλέπε φωτογραφίες).

Χώροι - Δωμάτια - Κήπος

Διαθέτουμε ευρύχωρα μονόκλινα και δίκλινα δωμάτια πλήρως εξοπλισμένα

με κλιματιστικό, ανεμιστήρα οροφής, τηλεόραση LED 32΄΄, κεντρική θέρμανση με καλοριφέρ και νοσοκομειακές κλίνες.

Τα δωμάτια μας έχουν μεγάλο μπαλκόνι ή προαύλιο χώρο. Το ισόγειο του κτιρίου διαθέτει μεγάλη τραπεζαρία στην οποία πραγματοποιούνται τα καθημερινά γεύματα των φιλοξενούμενων. Επιπλέον υπάρχουν δυο μεγάλα σαλόνια ένα στο ισόγειο και ένα στον 1ο όροφο για τη διημέρευσή τους.

Σημαντικό πλεονέκτημα της μονάδας μας σε σχέση με τις υπόλοιπες των δυτικών προαστίων και του Πειραιά είναι ο μεγάλος κήπος που μπορεί να προσφέρει στους φιλοξενούμενους και στους συγγενείς τους στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας.

Ακόμη η μονάδα διαθέτει μεγάλου μεγέθους ανελκυστήρα που επιτρέπει την είσοδο φορείου καθώς και ειδικό λουτρό για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Στην αρχή